Чавић: Ни једно убиство са политичком позадином није расвјетљено

Штампа

Подношење кривичне пријаве МУП-а за покушај убиства новинара Владимира Ковачевића биће још једна у низу пријава која неће имати свој епилог, рекао је данас новинарима у Бањалуци предсједник НДП-а Драган Чавић.

Чавић је подсјетио јавност на неколико случајева који су се десили у Републици Српској на исти начин, гдје је МУП провео истрагу и на основу истраге поднио извјештај надлежном тужилаштву на основу кога је поднијета оптужница против непознатог лица.

”Убиства Милана Вукелића, Милана Вујичића, Небојше Чубриловића, Чеде Ђокића, Давида Дргагичевића…у свим случајевима нису пронађене убице и истрага се још увијек води против НН лица”, истакао је Чавић и додао да је, такође, и у случају покушаја убиства новинара Ковачевића МУП поднио извјештај против НН лица.

”У свим случајевима у којима постоји политичка позадина убиства, од тога три убиства и један покушај убиства на подручију Бањалуке, ни једно од њих није расвијетљено. Шта чекају људи у Министраству унутрашњих послова? Министар је давно требао поднијети оставку”, сматра Чавић.

Додаје да је невјероватно да МУП и разне, како је рекао, параобавјештајне структуре наслоњене на њега, у лику безбједњака преобучених у декане и аналитичаре имају информације о тзв. обојеним револуцијама, које требају да се наводно десе уз подршку опозиције.

”Имају информације да ће опозиција уочи избора правити нереде, а не могу да открију читав низ убистава или покушаја убистава која се дешавају овдје у Бањалуци и Републици Српској”, нагласио је Чавић.

Он је рекао да ће странке Савеза за побједу учинити све да изборни процес протекне регуларно и безбједно.

”Поручујем свим грађанима Републике Српске да ће Савез за побједу и све његове странке учинити максимум напора да се у току предизборне кампање, предизборне тишине и самог дана гласања не деси ништа што би угрозило безбједност изборног процеса”, истакао је Чавић.

Он је позвао све грађане да изађу на предстојеће Изборе и искористе своје бирачко право у складу са законом.

 

Информативна служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС -СНС – СЛОБОДА